Rrezikohet portiku i Apolonisë

Portiku i Muzeut Arkeologjk të Apolonisë, një nga objektet arkeologjike me të veçanta në Shqipëri, rrezikon shembjen.

Struktura por edhe toka ka shfaqur çarje dhe levizje dhe arkeologet kane larguar menjehere 36 objekte dhe 9 statuja, qe rrezikojne demtimin.

Ne kete zone organizohen shume aktivitete kulturore dhe shpesh ka patur edhe kritika per montimin e strukturave, qe mund te demtojne gjithe zonen arkeologjike. Nderkohe qe situata e rrezikshme eshte shfaqur aty prej 4 vitesh.

Leave a Reply