(VIDEO) Shpëtoi 669 hebrenj gjatë holokaustit, dhe nuk e di që është ulur midis tyre

Nicholas Winton është një humanitar i cili organizoi një operacion shpëtimi që shpëtoi jetën e 669 fëmijëve hebrenj nga kampet naziste në Çekosllovaki.

Ai i solli ata në Britaninë e Madhe në mes të viteve 1938-1939.

Pas luftës, përpjekjet e tij mbetën të  panjohura. Por në 1988, gruaja e Winton, Grete, gjeti listën e plotë të emrave të fëmijëve dhe fotot e tyre.

Kjo është një video ku Nicholas Winton është e ulur në mes të një audience të përbërë nga populli hebre që ai shpëtoi 50 vjet më parë.

VIDEO

Leave a Reply